KAARINA: Valtuustoaloite Operaatio Ruokakassin tukemisesta

Valtuustoaloite 13.3.2017

 

Kaarinan Perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloite Operaatio Ruokakassin tukemisesta

 

 

Operaatio Ruokakassi ry:n vapaaehtoiset tahot tekevät korvaamatonta työtä vähävaraisten ihmisten parissa. Näin on jatkunut jo vuosia ja avustettavien tilanne on tällä hetkellä jopa kriisiytymään päin, koska Kelan toimeentulotukihakemusten käsittelyt ovat viivästyneet.

Leipäjonoista saatavat ruoat ovat kaupoista ja jopa ruokatehtaista lahjoituksina saatuja tuotteita, joissa yleensä on parasta ennen päiväys mennyt, tai juuri menossa vanhaksi. Eli mikäli perhe on pelkästään Operaatio ruokakassin avustusten varassa viimeiset päiväykset ovat jo pitkällä ennen seuraavan ruokakassin saamista. Harvoin leipäjonokasseissa on myöskään salaattiaineksia, hedelmiä tai juureksia. Toisinaan jonottajat ovat onnekkaita ja saavat muutaman hedelmän, tai vaikkapa maitoa.

Yhä pitenevät leipäjonot on otsikoitu ulkomaisessa lehdistössä Suomen häpeäpilkuksi, mutta ne ovat kuitenkin pelastus vähävaraisille ihmisille. Ilman Ruokakassi –toimintaa niihin jonottavilla ihmisillä ei olisi lainkaan syötävää.

Kaarinan Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että Kaarinan kaupungin ottaa huomioon nämä kaikkein vähävaraisimmat ja heikommassa asemassa olevat kuntalaisensa ja osallistuu Operaatio Ruokakassiin avustamalla sitä kohtuulliseksi katsomallaan rahasummalla.

 

Kaarinan Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa