KAARINA: Kaarinan alkuperäisen vaakunan käyttöönotto

Valtuustoaloite 23.1.2017

 

Kaarina on mainittu historian kirjoissa ensimmäistä kertaa vuonna 1309.

Kaarinan Ravattulasta on löydetty noin 1100-luvulta peräisin olevan keskiaikaisen kirkon jäännökset. Tämä kirkko on vanhin Suomesta löydetty kirkko.

Kaarinasta löytyy Kuusiston piispanlinnan rauniot 1300-luvulta.

Kaarinan Lemunniemellä on Suomen sodan aikana käyty historiallinen Lemun taistelu vuonna 1808.

Vuonna 1907 Littoisten kylän juna-asemalla nousi pakomatkaltaan venäjältä herra nimeltä Vladimir Iljitš Uljanov, joka tunnetaan myös nimellä Vladimir Iljitš Lenin. Tästä tapauksesta on muistolaattakin kiinnitetty aseman vieressä sijaitsevaan kiveen.

Kaarinalla on vahva historia ja vahvan historian tueksi Kaarina tarvitsee vahvan vaakunan. Kaarinalla on tällainen jo ollut, mutta sen on syrjäyttänyt vaakuna joka kuvaa sudenhampaita ja niiden kärjissä olevia apiloita. Apilat vaakunassa kuvastavat maataloutta. En näe vahvaa ja dynaamista Kaarinaa maatalouspitäjänä. En näe Kaarinaa myöskään susipitäjänä, missä sudet jolkottelevat uutuuttaan hohtavan futuristisen kaupungin talon pihalla.

Aikaisempi vaakuna kuvasi yläreunaltaan rikottua teilausratasta ja Pyhää Katariina Aleksandrialaista oikeassa kädessään miekka ja kohotetussa vasemmassa kädessään avonainen kirja; kaikki kultaa”. Voiko vahvempaa heraldiikkaa kaupunki enää toivoa.

Vaikka Pyhän Katariinan kirkko ei enää sijaitsekaan kaupungin rajojen sisäpuolella, vaakuna muistuttaa ajoista jolloin näin vielä oli.

Moderni Kaarina on asukaslähtöinen ja yritysystävällinen. Moderni Kaarina on avoin, rohkea ja oikeudenmukainen. Sanotaan että maailma muuttuu, Kaarina toimii.

Jotta näin voidaan tehdä, Kaarinan kaupungin tukena tulisi olla vaakuna johon valtaosa kaupunkilaisista voisi samaistua. Vahvaa historiaa henkivä, niin että se voi antaa tukea kehittyvälle modernille Kaarinalle. Näin säilyy tasapaino vanhan ja uuden välillä.

Esitän että Kaarinan kaupunki harkitsee vakavasti alkuperäisen vaakunan käyttöönottoa.

Perussuomalaisten valtuustoryhmästä Tommi Leppänen, Marja-Liisa Kujanpää ja Atte Pulli

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa